Blaul1.gif (2510 bytes) INFORMATIEBrandweer Ulvenhout is een vrijwillige brandweerpost van de Gemeente Breda.


Wij zijn opgericht op 27 november 1981. De brand bij "De Pekhoeve" was de directe aanleiding voor de oprichting van ons korps. Het toenmalige korps bestond toen uit 19 brandweerlieden. Op dit moment bestaat de post uit 18 brandweerlieden. De brandweerlieden werken en wonen in Ulvenhout Strijbeek of Bavel. Dit is noodzakelijk omdat we na een alarmering binnen 3 minuten uitgerukt moeten zijn.

Wij krijgen onze oproepen per alarmontvanger binnen. 

Hierop lezen wij om wat voor melding het gaat. Door ons grote verzorgingsgebied hebben wij gemiddeld 2 uitrukken per week variŽrend van automatisch brandalarm tot ongeval met beknelling. 

U hoort nu de melding van de brand aan de Koekelberg in Ulvenhout De voorganger van onze alarmontvanger waarmee we met spraak werden gealarmeerd. Klik op de ontvanger om een voorbeeld te horen.

In onze kazerne aan de Chaamse baan 2 in Ulvenhout hebben wij de beschikking over 1 tankautospuit, een manschappenbus en een motorspuitaanhanger.(zie voertuigen)

Ons verzorgingsgebied beslaat de snelwegen A16 tussen Hazeldonk en afslag Rijsbergen, de A58 tussen knooppunt Galder en afslag Gilze en Rijen en de A27 vanaf knooppunt Annabosch tot de voormalige zuidelijke rondweg Breda. Verder worden wij ingezet bij alle repressieve taken binnen de volgende dorpen : Galder, Strijbeek, Bavel en Ulvenhout. Binnen de gemeentegrens van Breda zijn wij actief tot en met de Bavelselaan.